Konstutställningar 2024

Carina Larsson och Margareta Nordqvist är två konstnärer som är mycket aktiva i Stallarholmen. Tillsammans driver de Galleri Gulan och arrangerar vår- och höstsalonger för lokala konstnärer. I sommar visar de en del av sina egna alster på Mälsåkers slott.  Inger Westling bor i Mariefred och är konstnär på sin fritid och har ett stort intresse för historia.

Carina Larsson växte upp i artistiskt hem och har tecknat och målat så länge hon kan minnas. Hos Mickan Sandelin i Södertälje lärde hon sig grunderna i akryl- och oljemålning och efter det fortsatte hon måla och utveckla sig vidare.

 Under en tid i USA gick hon flera kurser i olika tekniker och även ett ettårigt Mastery-program. Hon var medlem i ett galleri i Nashville, Indiana där hon arbetade och sålde sin konst.


Margareta Nordqvist är uppvuxen i Värmland och började tidigt teckna. Efter handelshögskolan i Karlstad gick hon utbildningen dekoratör & reklam vid Virginska skolan i Örebro. Därefter gick hon tecknar- och marknadsförarutbildning i Stockholm och arbetade sedan som dekoratör och reklamtecknare. Hon tecknar framförallt djurmotiv i blyerts men har inför utställningen på slottet tecknat ett porträtt på Axel von Fersen d y.


Inger Westling bor i Mariefred, är konstnär på sin fritid och har ett stort intresse för historia. Inriktningen är renässans och barock, människor i dans och rörelser, med en känsla av det sinnliga. I utställningen på slottet visar hon bland annat akvareller med personer i familjen Soop som byggde det på 1600-talet.

 Hon fick sin grundutbildning på Konst- och Miljöskolan i Sundsvall, studerade sedan skulptur på Konstskolan Idun Lovèn och till bildpedagog vid Mitthögskolan, Härnösand. Vid Stockholms universitet har hon tagit kurs i akvarellmålning och vid Solvor, Sundsvall i oljemålning.