Evenemang 2022 på Mälsåkers slott
Bläddra ner för alla evenemang

Vernissage och Bellmankonsert

Lördag 4 juni kl 11.00 öppnar slottet sina portar med vernissage och Bellman-konsert. Fri entré!

Vernissage med måleri av Farigh Ghaderi och Gustav Denninger. Foton av Tomas Nordebrink. Läs mer HÄR om sommarens utställningar. Se även fliken "Konstutställningar 2022" HÄR.

Kl 12.30-13.30 Operasångaren, skådespelaren och regissören Björn Sjögren är en färgstark Bellmantolkare som ger en konsert i Riddarsalen ackompanjerad av Gregor Hendler. Björn är fritidsboende på Ytterselö sedan 20 år

Midsommarfirande på Mälsåker

Fre 24 juni kl 14-16 – Midsommarfirande i parken.

Vi klär stången tillsammans och dansar sedan under ledning av Taube-dansarna. Cristiano Finessi står för musiken och Ida Schöön sjunger.

Träna inför rockringstävling och dragkamp mellan Överselö och Ytterselö! Mälsåkers sommarcafé är öppet men ta gärna med egen picknick.


             Tid:      Söndag 3 juli kl 17 - 19
             Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
             Pris:    250 kronor per biljett
             Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Pianokonsert med Matilda Lindholm

Matilda Lindholm – ung lovande pianist – spelar musik av Franz Liszt m fl. 

 Matilda Lindholm är en aktiv och flitigt efterfrågad pianist. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg och vid Musikhögskolan i Malmö. Vid sidan om sina studier har Matilda framträtt regelbundet i Sverige i många olika sammanhang. År 2016 gjorde hon tillsammans med mezzosopranen Karin Osbeck en turné i Nordamerika i samband med Jenny Lind-stipendiet, och hon har även spelat på festivaler runtom Norden och Europa.

I sommar spelar Matilda på flera festivaler runtom Sverige, bland annat den stora pianofesten Pianorama i Konserthuset under ledning av Roland Pöntinen.
             Tid:      Söndag 10 juli kl 17 - 19
             Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
             Pris:    250 kronor per biljett
             Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Anna Bromée och Gladys del Pilar sjunger Piaf

 ”Jag ville dansa med lyckan” - Musikteater om Edith Piaf med Anna Bromée och Gladys del Pilar.


En föreställning där publiken bjuds in till den livsbejakande, berörande och svindlande berättelsen om Edith Piafs liv. Från att hon föddes på en trottoar i fattiganParis-kvarter 1915 - via lyckan, succéerna och tragedierna - tills hon gick bort utfattig inProvence 47 år senare. Hon levde livet fullt ut - och ångrade ingenting.

Gladys del Pilar & Anna Bromée berättar och sjunger Piafs älskade sånger på svenska i Annas nya översättningar. Föreställningen har gått på uppskattad turné över hela Sverige.


             Tid:      Söndag 17 juli kl 17 - 19
             Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
             Pris:    250 kronor per biljett
             Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Pianokonsert med Piotr Switon

Vinnare av den internationella Chopin-tävlingen för pianister i Turzno 2022.

”Piotr Switon har gåvan att fånga publikens intresse. Från den första tonen är lyssnaren medveten om att artisten har något viktigt att förmedla. Hans pianospel är som en målning med ljud.”- Anna Wozniakowska,”Talents Week” Paderewski Center, Polen.

Piotr Switon betraktas som en av Polens mest intressanta och begåvade pianister. Han började sin musikaliska utbildning redan vid sju års ålder och har studerat vid en rad prominenta skolor i Polen och andra länder. Han började tidigt delta i pianotävlingar och har vunnit många priser i internationella sammanhang.

Han är nu 38 år och anser att det är viktigt att dela med sig av sina kunskaper. För närvarande undervisar han vid Frederic Chopins musikskola i Wroclaw. Hans elever har vid ett flertal tillfällen blivit prisbelönade i såväl polska som internationella pianotävlingar.

             Tid:      Söndag 24 juli kl 17 - 19
             Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
             Pris:    250 kronor per biljett
             Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Anna-Lotta Larsson

”Lovsång till kärleken” En konsert med sånger om livet, döden och kärleken! Här får vi möta Anna-Lotta Larsson med pianisten Fredrik Hermansson som framför sånger av bl a LeMarc, Brel, Piaf, Cohen, Taube, Olle Adolphsson och Henry Purcell.

Anna-Lotta Larsson är för många förknippad med rollen som Anna i Värmlänningarna. Den rollen var också hennes genombrott för den stora publiken 1980. Hon har fortsatt karriären med teater, musikal, film, soppteater, TV-serier och julturnéer och har släppt 14 soloalbum.

Det är främst som soloartist Anna-Lotta verkat men hon har även samarbetat med t.ex. Björn Skifs, Little Mike & The Sweet Soul Music Band, Ronny Eriksson och Göran Fristorp.

                Tid:      Söndag 31 juli kl 17 - 19
               Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
              Pris:    250 kronor per biljett
              Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Tomas Nordebrink och Tanja Kaitaniemi

Ett spännande musikerpar - Tomas Nordebrink, piano och Tanja Kaitaniemi, fiol - spelar franskt av bl a Louise Farrenc och Cécar Franck.

Tomas Nordebrink är född 1979 och uppvuxen på Selaön. Han fick tidigt lektioner av sin gammelfarbror Åke Eriksson, tidigare rektor vid Stallarholmsskolan, som var en god pianist.

På Kungliga musikhögskolan i Stockholm studerade han piano för Mats Widlund mellan 2000 och 2006. Han är frilansande pianist och anlitas regelbundet av orkestrar runt om i landet. 

Tanja Kaitaniemi föddes 1973 i Seinäjoki, Finland och är uppfödd på finsk tango, folkmusik, kammarmusik och symfoniorkester. Efter flytt till Sverige fick hon år 2000 sin masterexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Tanja arbetar som violinist i Norrköpings Symfoniorkester sedan 1996. 

Läs mer HÄR om Tomas och Tanja.

                Tid:      Söndag 7 augusti kl 17 - 19
               Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
              Pris:    250 kronor per biljett
              Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Pianokonsert med Dag Achatz

Världspianisten Dag Achatz spelar musik av Beethoven, Schumann, Debussy, Ravel m fl. Han bidrog med en konsert i Överselö kyrka 2019 till insamlingen för den flygel som vi nu har i Riddarsalen på slottet och är tillbaka för att sätta instrumentet på prov.

Dag Achatz tillhör de stora pianisterna i sin generation. Född i Stockholm 1942, för att sedan med föräldrarna flytta till Schweiz, där han som 8-åring fick börja studera piano på Genève-konservatoriet.

Han har gett konserter i Europa, USA och Fjärran östern, med dirigenter som Celibidache, Bernstein, Kertesz, Zinmann, Kamu, Maris Jansons m.fl. Hans master classes har tagit honom till Academie-Festival des Arcs i Frankrike, the Institute of Advanced Musical Studies i Montreux, the Osaka Conservatory i Japan, och Umeå Internationella akademi.                Tid:      Söndag 14 augusti kl 17 - 19
               Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
              Pris:    250 kronor per biljett
              Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Charlotta Huldt

”På sångens vingar” – Operasångerskan Charlotta Huldt med pianist Eric Skarby gästar slottet för andra gången efter en bejublad konsert förra året för en privat grupp. De ger en konsert som är inspirerad av Jenny Lind.

 Charlotta är sopran och utbildad vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium, i London och vid Operahögskolan i Stockholm. Hon är grundare och konstnärlig ledare av SpaghettiOperan i Stockholm och StrömstadOperan.där hon i sommar spelar Orfeus i operan Orfeus och Eurydike. Charlotta, som även är regissör, har under flera år varit engagerad i Gustav Vasa-spelen i Strängnäs.

 Hon är Jenny Lind- och Wagnerstipendiat, medlem i Dramatikerförbundet och har instiftat filmpriset ANNA-priset.

                Tid:      Söndag 28 augusti kl 17 - 19
               Plats:  Riddarsalen, Mälsåkers slott
              Pris:    250 kronor per biljett
              Boka:  Boka biljett på länken under bilden

Strängnäs orkesterförening

Vi hälsar musikerna i Strängnäs orkesterförening välkomna tillbaka efter två års uppehåll och ser fram emot vackra klassiska toner som en avslutning på säsongen. 

Orkestern består av ett tjugotal musiker som under ledning av Anders Wall, violinist i Hovkapellet, ger konserter i Strängnäs med omnejd, ofta i samarbete med inbjudna solister och Kulturskolan. 

Baby-salsa
Tid:      Kl 10:00 Söndag 5 juni, lördag 11, 18 juni, söndag 26 juni, lördag 2, 9, 16, 23, 30 juli

Plats:   Rokokosalen, Mälsåkers slott

Pris:     120 kronor för en vuxen och två barn

Ingen bokning, drop-in

Seniorsalsa för vuxna i alla åldrar
Tid:     Kl 16:00 Söndag 5 juni, lördag 11, 18 juni, söndag 26 juni, lördag 2, 9, 16, 23, 30 juli

Plats:  Rokokosalen, Mälsåkers slott

Pris:    150 kronor per person
Ingen bokning, drop-in

 
 

Salsa med Maria Llerena

Baby-salsa för barn och föräldrar. Lär dig dansa salsa – för vuxna.

Maria Llerena är född och uppvuxen på Kuba och har en unik erfarenhet av sång, musik och dans. Hon kom till Sverige 1966 och blev snart hela landets ”Flickan från Havanna”. Hon var den första att dansa salsa i svensk TV när hon uppträdde i Hylands Hörna.

Maria har en lång internationell karriär bakom sig, och har turnerat som soloartist och tillsammans med Edmundo Ros orkester i Storbritannien, Japan, Australien, Afrika, Iran, Israel, Tyskland, Spanien och hela Skandinavien.


Baby Salsa Rytmik är Marias egen skapelse. Det är en aktivitet som handlar om att stimulera det rytmiska sinnet och motoriken hos de riktigt små barnen, genom att föräldrar och barn dansar, sjunger, spelar på instrument och klappar takten.

Båtutflykter med ångfartyget Ejdern till Mälsåkers slott

Under sommaren kommer det anordnas utflykter med ångfartyget Ejdern från Södertälje och Stallarholmen. 
I resan ingår guidning under turen och möjlighet att köpa en lunch på slottet samt en visning inne i slottet med guide. Vi återkommer när tidtabellen är klar.