Föreningsaktiviteter

Skurning av golvet i Riddarsalen

Det mönsterlagda trägolvet i Riddarsalen, som byggdes om under bygghyttan på 1990-talet, är aldrig behandlat på något sätt. Det har med tiden blivit väldigt smutsigt efter alla fester och andra evenemang i salen. Styrelsen bestämde i våras att göra något åt detta och anllitade en specialist, SkurSara, som ledare för 9 personer som knäskurade 140 m2 trägolv med linoljesåpa. Resultatet blev fantastiskt. Ett helt nytt golv där man ser det fina mönstret igen. TV och tidningar var på plats och kika på TV-inslaget HÄR.

Föreningen Mälsåkers Framtid

Föreningen Mälsåkers Framtid, bildad 2006,  är en ideell förening som ansvarar för besöksservice och program på Mälsåkers slott. Föreningen arrangerar utställningar, konserter, visningar och andra evenemang på slottet – allt med ambitionen att göra Mälsåker till ett levande slott och ett omtyckt utflyktsmål.

Föreningens mål är enligt dess stadgar, att värna om Mälsåkers historia, samordna den publika verksamheten vid slottet samt synliggöra och till allmänheten förmedla slottskulturens och byggnadens alla aspekter.

Slottet ägs och förvaltas av Statens Fastighetsverk (SFV) och  är det enda statsägda slottet som drivs av en ideell förening.

Föreningen består idag av 280 medlemmar och leds av en styrelse med 11 medlemmar.

 
Riddarsalen, slottets största rum

Föreningsdokument