Konstutställningar 2022 i Mälsåkers slott

Farigh Ghaderi

Farigh Ghaderi, som bor i Stallarholmen, bedriver en konstskola i egen regi inom traditionell konst som måleri, teckning och skulptur – Farigh Ghaderi Art Studio, Stokholm. Han ger även föreläsningar för konstskolor och andra verksamheter.


Farigh började sin konstnärliga bana vid Östersunds konstskola. Han vidareutbildade sig sedan vid Florence Academy of Art i Florens och Ilya Repin Akademin i St Petersburg. Hans verk, som inspirerats av klassiskt måleri, har visats på utställningar i USA, Italien, Sverige och många andra länder i Europa.


Under den stora konstbiennalen i Florens 2021 var Farigh inbjuden som gäst för att delta med ett porträtt av en äldre kvinna. Målningen heter ”Traces”. Temat på biennalen detta år var ”Eternal female”. Målningen finns med på hans utställning i slottet.


Gustav Denninger

Gustav Denninger bor i Strängnäs och har sin ateljé i konstnärskollektivet på Konstfabriken. Han jobbar främst med bildskapande i olja och akryl och teckning med blyerts och kol. På senare år har han experimenterat med material som lim, spackel, salt, kaffe mm.


- Mitt konstnärskap har de senaste åren kommit att handla mycket om materialitet och min konst har blivit beskriven som ”organisk”. Med hjälp av olika konstnärsmaterial och mer okonventionella material försöker jag återge textur och en materialkänsla som påminner om mer nedbrutna och slitna ytor som återfinns på bortglömda objekt utomhus. Flera vackra mönster går att återfinna i tex rost, mögel, svampangrepp mm. Att återge påhittade varianter av dessa har upptagit mitt skapande under de senaste åren, berättar Gustav. 

Sin utbildning har han fått på Eskilstuna Folkhögskolas Konstlinje, Hellidens Folkhögskola, Folkuniversitetet i Stockholm och Jovis Ateljé i Södertälje. Han har medverkat i ett tiotal utställningar i Strängnäs, Eskilstuna och Stockholm.

 

Tomas Nordebrink

Tomas Nordebrink är född och uppvuxen i Stallarholmen. Han är pianist och ger tillsammans med Tanja Kaitaniemi en konsert i Riddarsalen den 31 juli. Han har även ett stort natur- och fotointresse och tillbringar gärna tid i skog och mark. Han visar ett urval av sina fantastiska bilder med motiv som han ofta fångat runt Stallarholmen – bland annat en räv på piren vid Mälsåkers slott.